Maskinpark

Maskinpark for ekstra store formverktøy

Stabil Verktøyindustri AS er den som tilbyr maskinering av store verktøy i Norge. Jo større verktøyene er jo større er potensialet for å øke fortjenesten ved å velge rett løsninger.

Godt analysearbeide og god kommunikasjon gjør at vi sammen kan komme frem til de optimale verktøyløsningene for ditt produkt.

Vi leverer verktøy som er helt produksjonsklare uansett om det er et nytt instrumentpanel til bil, en ny kajak eller søppeldunk.

STABIL fornyer kontinuerlig maskinparken for å:

Øke kapabiliteten
Øke kapasiteten
Bedre leveringstidene ytterligere

De nyeste eksemplene er 5-aksefresen DMG Mori DMU 75 monoBLOCK og Senkegnist-maskinen Mitsubishi EA8-M:

Stabil Verktøyindustri

DMG Mori DMU 75 monoBLOCK

er en høypresisjons 5-akse fresemaskin og gir våre kunder enda mer presise og stabile formverktøy. Monoblokk modellene er robuste maskiner som er ideell for maskinering av alt fra aluminium til herdet stål. Denne høyhastighetsmaskinen med mikrometerpresisjon gir garantert presise verktøy og er et langt sprang mot å kunne tilby de beste verktøyløsninger også i fremtiden.

Under er eksempler på verktøy frest med en DMG Mori DMU 75 monoBLOCK:

Stabil Verktøyindustri
Stabil Verktøyindustri
Stabil Verktøyindustri
Stabil Verktøyindustri
Stabil Verktøyindustri

Senkegnist-maskinen Mitsubishi EA8

sikrer det beste eroderingsresultatet og nøyaktigheten.Passer til alle applikasjoner fra hurtig grovbearbeiding til virkelig finbearbeiding. Generatoren er ekstremt stabil og 64 bits styringsteknologi tilfredsstiller de høyeste krav i daglig bruk innenfor alle eroderingsapplikasjoner.

EA8 tillater maskinering av omtrent alle typer materialer, fra Hardmetall og Ampcoloy til Aluminium og Stål. Med AC-Servomotorer med digitale utganger muliggjøres en reduksjon på 50% av bearbeidingstiden og i tillegg økes bearbeidingsmengden. Bearbeidingstiden og eroderingstiden er optimalisert ved kunstig intelligens.

Stabil Verktøyindustri

Mastercam: Programvaren som brukes for design av verktøy og generering av programmer for fresmaskiner er MasterCam. MasterCam er det mest utbredte Cam programmet i verden. Stabil utveksler filer med de fleste formater: STEP, IGES, Parasolid ++

Stabil har store beddfresmaskiner som klarer store fresejobber. Beddfresløsningen tåler ekstremt tunge arbeidsstykker og med et maskineringsområde på 3 meter skal det mye til før en jobb blir for stor for oss.

 • DMG Mori DMU 75 monoBLOCK
 • Fres Correa A 30-30. Beddfres med arbeidsområde på 3000mm x 1200mm x 1000mm
 • Fres Correa CF20. Beddfres med arbeidsområde på 2000mm x 800mm x 825mm
 • Fres Correa CF17T. Beddfres med arbeidsområde på 2000mm x 800mm x 1000mm


Alle maskinene har Heidenhain styring.

Stabil bruker Ingersoll, Agie og Mitsubishi gnistmaskiner som normalt tar arbeidsstykker på opptil 2850mm, men som med tilpasning kan kjøre enda større emner. Maskinen har en ekstremt stabil ramme og klarer å håndtere elektroder på flere tonn. Et av våre spesialistområder er å tilby erodering av «Weld root fatigue Notches» for utmatningstest av sveis.

EDM:

 • Overflatestruktur
 • Klarer geometri som er vanskelig å maskinere
 • Materialer som er vanskelige å maskinere inklusivt sveis
 • Geometri med skarpe hjørner
 • Dype spor / høye ribber
 • Flassfrie tetteplan

 • Ingersoll C462D 2850x1240x850
 • Agie, Agietron BL-h 725x520x400
 • Mitsubishi EA8

Stabil har en spesialtilpasset presse der vi kan montere verktøy og kjøre alle verktøybevegelser. Vi har også et sprøyteaggregat så vi kan teste ved å fylle plast i verktøyet. Dette gjør at vi kan være helt sikre på at verktøyene fungerer mekanisk og er 100% produksjonsklare før de sendes til kunde.

 • Tuscher-Presse Reis Tus 90A20 1200x1030x900.