5-akset fresing

Ledende innen 5-akset fresing

5-akset maskinering har generelt høyere effektivitet og presisjon, og arbeidsstykket kan ofte festes kun én gang. Stabil verktøyindustri er ledende innen 5-akset fresing, og tilbyr maskinering med en presisjon på 5 µm og volumetrisk presisjon på 15 µm på emner på opp til 600kg.

Maskinering av fem sider kan skje i én oppspenning, noe som reduserer oppspenningstid og gir mulighet til å frese komplekse geometrier, som dobbelt krummede flater, eller underkutt som er kompliserte/umulige å få til i en 3-akset fres.

Mer fresing i hvert kutt!

Siden man kan komme til med kortere, mer robuste verktøy, betyr det at man kan frese mer i hvert kutt, med høyere hastighet og større matninger. Vibrasjonene reduseres slik at verktøyslitasjen blir lavere, og overflatene som maskineres blir finere.

Revolve NTNU - Aurora

Stabil verktøyindustri har produsert flere av delene til ingeniørprosjektet Revolve NTNUs selvkjørende elektriske formelbil, Aurora. Blant annet girkasse og deler av hjulopphenget. Denne bilen er den tiende i rekken av biler utviklet av Revolve NTNU, og første gang vi er med og hjelper til!

NTNU sier:

Vi er takknemlige for samarbeidet mellom Stabil verktøyindustri og våre ingeniører ved Revolve NTNU. Dette er Stabil verktøyindustris første periode som bidragsyter til Revolve NTNU, og vi er veldig fornøyde med deres deler!

Stabil verktøyindustri imponerer oss både med deres produktkvalitet, og hvor raskt de lager delene. Vi håper på et langt og godt samarbeid i fremtiden.

Det er viktig for Revolve NTNU å bruke norske produsenter og Stabil verktøyindustri og våre andre sponsorer viser at det er mulig å produsere nesten alt man trenger ved hjelp av norske leverandører.

Stabil verktøyindustris misjon er å virkeliggjøre dine ideer på best mulig måte. Enten det er snakk om prototyper, maskindeler, reservedeler eller andre mekaniske komponenter, kan vi bearbeide det. Vårt fokus vil alltid være å forstå dine behov som kunde, og få ut den kvaliteten du trenger i det ferdige produktet ditt.

Måleprobe og full CMM

Vi programmerer i CAM offline og simulerer alle programmer før maskinering. Dette sikrer høy produktivitet og reduserer risikoen for krasj.

Stabil verktøyindustri har 5-akset fresemaskin med måleprobe og full CMM (Contact Measurement Machine) funksjon. I tillegg har den laser for oppmåling av verktøy før og etter bearbeiding, noe som sikrer at vi holder toleransene.

Mål:

X: 750
Y: 650
Z: 560
Maks diameter på arbeidsstykke: 840 mm
Maks høyde på arbeidsstykke: 500 mm
Maks vekt: 600 kg

5-akset fresing ved Stabil verktøyindustri i Fredrikstad